We’ve updated our Terms of Use to reflect our new entity name and address. You can review the changes here.
We’ve updated our Terms of Use. You can review the changes here.
Upcoming shows Songs for Iris home Press material Store Videos Contact

Mending

by Songs for Iris

/
 • Digital Album
  Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

    79 DKK  or more

  You own this

   

 • Full Digital Discography Full Digital Discography

  Get all 3 Songs for Iris releases available on Bandcamp and save 35%.

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality downloads of Mending, Let's Begin, and Tales and Lies. , and , .

    134.55 DKK or more (35% OFF)

  You own this

   

1.
2.
Heroin 03:17
3.
Old Man 04:29
4.
5.
6.
Time Robber 03:07
7.
8.

about

Songs for Iris andet fuldlængde album Mending udkom d. 30. september 2016 og blev samme dag fejret på Kulturstationen i Vanløse.

Mending er blevet en utrolig personlig plade for forsanger Heidi Mattsson som i løbet af de sidste par år har vaklet i troen på kærligheden, samt mistet sin far. Den rummer sorg og vrede i erkendelsen af, at vores forældre blot er mennesker som også begår fejl og som både indeholder lys og mørke. Skæringen For the Better rummer især dette tema. Det er en hudløs ærlig fortælling om kompleksiteten ved at miste en, man elsker, som gang på gang har såret én igennem sit alkoholmisbrug. Sangens kerne er accepten af, at det også er okay at føle glæde og lettelse over at slippe for sin fars dæmoner, på trods af sorgen. *Maybe it's all for the better for you to leave me.*
Der er dog en positiv tone og længsel i pladen som har været en helende proces. En følelse af at være nået over på den anden side og gå imod bedre tider. Deraf navnet Mending.

Pladeindspilningen har været et større kollektivt samarbejde, sammenlignet med bandets tidligere udgivelser. Alle medlemmer har været til stede under hele processen, og det er hørbart, at de to nyeste medlemmer Gertrud Joyce Borchsenius (violin) og Torben W. Pedersen (bas) er blevet mere implementeret i bandets lyd. Soundscape Studio, i musikerkredse bedre kendt som det lille gule hus på Frederiksberg, har dannet rammerne omkring både indspilning og mix af pladen. Ejer af studiet, Louise Nipper, har været det perfekte match og har været et midlertidigt sjette medlem af bandet, som har løftet lydbilledet til en mere produceret lyd, omend holdt i de akustiske rammer af bandet.

credits

released October 1, 2016

Musikere på pladen:

Heidi Mattsson – Vokal, akustisk guitar, klaver.
Mads Nyland – Vokal, akustisk 12-strenget guitar, el-guitar, banjo, orgel.
Jakob Ambeck Vase – Vokal, perkussion, klaver, orgel, vokalarrangement.
Torben W. Pedersen – Bas.
Gertrud Joyce Borchsenius – Violin.

Tekst & Musik af Songs for Iris

Recorded and mixed by Louise Nipper at Soundscape Studio

Mastered by Brian Mørk Hansen at Racehorse Rec.

license

all rights reserved

tags

about

Songs for Iris Copenhagen, Denmark

Songs for Iris is an acoustic folk-pop band from Denmark, well-known for it's tight vocal harmonies and it's groovy arrangements. The music covers a wide field of folk traditions, but is at the same time very contemporary and innovative. It's grand and emotional, and simultaneously humorous with tongue in cheek rhythmics. ... more

contact / help

Contact Songs for Iris

Streaming and
Download help

Report this album or account